Besöksräkning

Tekniker och sensorer

Vi jobbar enbart med världens främsta leverantörer av besöksräkningssensor. Vår uppgift är sedan att genom optimal placering, kalibrering, mjukvara och support uppnå 100% mätnoggrannhet.

För dig som är nyfiken på besöksräkningstekniker i olika miljöer har vi på denna sida sammanställt all information som kan intressera dig. Behöver du ytterligare information så berättar vi gärna mer på ett fördjupande teknikmöte.

För dig som helt enkelt vill ha besöksräkning eller uppgradera ett befintligt system, men inte vill fördjupa dig i olika besöksräkningstekniker, klicka på länken nedan för att vi ska kontakta dig med mer information om hur du lätt kan komma igång. Eller kontakta oss direkt via info@manalyze.se eller 0736-16 59 34.

Inne i ett köpcentrum med personer som rör sig
B3D_G2_C1-3

Sensorer

Brickstream stereovideo

Mycket hög mätnoggrannhet vid optimala förhållanden. En sensor kan ha flera räkningsuppgifter som sidodörrar eller olika passager. Flera enheter kan samverka och kan därmed täcka stora mätområden. Kan vinklas för sidomontering vilket är användbart i mätområden med hög takhöjd.

Videotekniken påverkas av omgivande ljusförhållanden. Det innebär att i stora glasentréer med direkt inflöde av starkt solljus eller i miljöer med mycket svagt ljus så kan videotekniken påverkas. Avgörande är kalibrering. Goda möjligheter till diagnostik samt distanssupport kan hantera statiska eller långsamma flöden.

Sensorer

Gazelle Värmesensor

Mycket hög mätnoggrannhet oavsett flöde vid optimala förhållanden. En sensor kan ha flera räkningsuppgifter som t.ex. sidodörrar eller olika passager. Flera enheter kan samverka och kan därmed täcka mycket stora mätområden.

Kraftiga varmluftsfläktar i mätområdet eller stora och snabba temperaturskillnader kan påverka räkningen om kalibreringen inte är optimal. Sensorn är helt ljus oberoende.

Gazelle-3
LASE PeCo_3

Sensorer

PeCo Laserscanners

Laserscannern används fördelaktigast i utomhusmiljöer då den klarar de tuffaste miljöer och inte påverkas av väder och vind. I särklass störst räkningsräckvidd med upp till 40 meter. Med tillkopplat apparatskop kan sensorn kalibreras och räkningslinjerna justeras på distans vid t.ex. tillfälliga arrangemang i stadskärnan.

Tekniken är den dyraste på marknaden och sensorn måste monteras högt. Men väl på plats så räknas besökarna med högsta mätnoggrannhet oavsett väder- och vindförhållanden.

Tekniker

WiFi tracking

WiFi tracking i kombination med besöksräkningssensorer kan ge mycket intressant kunskap om ett köpcentrum, butik eller stadskärna. Besöksräknaren talar om exakta hur många som besöker platsen medan WiFi tracking berättar hur många av besökarna som är unika förstagångsbesökare samt hur länge en besökare i genomsnitt uppehåller sig på platsen. 

WiFi tracking kan aldrig användas ensamt som besöksräkningsteknik då det är omöjligt att begränsa räkningen till en entré eller ett gatuavsnitt, utan alla enheter i sändarens radie som har påslagen WiFi kommer att registreras. WiFi sändaren kan aldrig avgöra om en person har en, två eller fem enheter påslagna och inte heller räkna de som inte har någon telefon eller slagit av WiFi. 

För att respektera den personliga integriteten är det viktigt att informera besökaren att registrering av mobila enheter sker på platsen så att besökare som inte vill delta har möjlighet att slå av sin WiFi uppkoppling. 

 

Personer sitter och tittar i telefoner
Skärmar som visar exempel på programet med linjediagram och cirkeldiagram

Kontakt

Vill du veta mer
om systemet?

Efter 20 år i branschen och 6000 installationer i 60 länder har vi nått en viktig insikt. Ni är experter på er verksamhet, vi är experter på besöksräkning, omsättningsrapportering och visualisering. 

Men en knapptryckning underlättar vi hantering av verksamheten idag, så att ni kan fokusera på verksamhetens framtid. Låt oss berätta mer genom att trycka på knappen nedan.

Lyhörd partner för ledande företag